Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi

Siz de öğretmenlerimiz hakkında görüş ve teşekkürlerinizi belirtmek isterseniz 444 0632 numaralı telefondan ulaşıp teşekkür taleplerinizi ulaştırabilirsiniz. Bu mesajlar öğretmenlerimize ulaştırılmaktadır. 

17.11.2019 1216

17-11-2019

 

Millî Eğitim Bakanlığı ile vatandaşlar arasındaki bağı güçlendiren iletişim merkezi, yeni anlayışı ve numarasıyla hizmet vermeye başladı. "MEBİM (444 0 632)", eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla başta öğrenci, veli, öğretmen, idareci olmak üzere bütün vatandaşlardan gelen bilgi edinme, soru, talep, görüş, öneri, uygulama desteği veya idari konulardaki başvuruları etkin ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla hizmet veriyor.

Kurulduğu günden bu yana, öğretmen veya idareciler için 132 bin teşekkür ulaşan "MEBİM"e, Öğretmenler Günü dolayısıyla veli ve öğrencilerden, öğretmenlere iletilmek üzere mesaj yağdı. Merkeze, gün dolayısıyla ulaşan mesajı sayısı 60 bin 798 oldu. Öğrencilerine gösterdikleri ilgi, sevgi ve sabır dolayısıyla minnet duygularının ifade edildiği ve Bakanlık çalışanlarınca tek tek kâğıda dökülen mesajlar, okul müdürleri aracılığıyla öğretmenlere resmi yazı ile iletildi.

 

Teşekkür dolu duygular iletildi

 

Öğrenci veya veliler, öğretmenlere yolladıkları mesajlarda, öğrenciye gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan, kişisel ve ahlaki gelişimlerine sağlanan katkıdan, öğrencinin yurt içi ve dışı yarışmalara ve sınavlara hazırlanmasında gösterdikleri gayretlerden, özellikle kaynaştırma öğrencilerinin eğitim-öğretime kazandırılmalarında gösterdikleri hassasiyetten dolayı minnettarlıklarını ifade ettiler. İdarecilere de okulun fiziki şartlarını iyileştirme gayretlerinden, güvenlik ile ilgili iyileştirmelerden, yaşanan acil durumlarda gösterdikleri hassasiyetli davranışlardan dolayı teşekkür dolu duyguların iletilmesi istendi. Onlardan bir örnek aşağıdaki gibidir.  

 

"Oğlum eve hep mutlu dönüyor"

 

Eskişehir Odunpazarı Gazi Anadolu Meslek Lisesi ana sınıfı öğrencisi Kaan Kutan Soylu´nun öğretmeni Nurcan Tıkız´a iletilen mesajda ise şu ifadeler yer aldı: "Okula her gittiğimizde bizi güler yüzle karşıladığınız, oğlum Kaan Kutan Soylu´nun eve hep mutlu dönmesini sağladığınız ve tüm çocuklara eşit ve pozitif bir sevgiyle yaklaştığınız için oğlum ve kendi adıma teşekkür ederim. Öz güveni yüksek ve şahsiyetli çocuklar yetiştirmek için sizinle bu yolculuğa çıktığımız için çok mutluyuz."  

Kaynak: https://www.meb.gov.tr/velilerdenonbinlerceogretmeneminnetdolumesajlar/haber/17504/tr